2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1485]

Wiosenne tartinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zdrowa wiosenna przekąska idealna na śniadanie czy lekką kolację,polecam tym małym jak i tym dużym:))))

Wiosenne tartinki

Składniki:

Wiosenne tartinki

 

  • 6 kromek razowego chleba żytniego
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 plasterków polędwicy sopockiej
  • 1/2 ogórka
  • 6 plasterków pomidora
  • 1/2 papryki
  • 150 g serka białego z dodatkiem szczypiorku
  • pęczek szczypioru
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wiosenne tartinki
Z razowego chleba wykroić metalową ostrą obręczą kółka,posmarować cienko majonezem,ułożyć na nich kółka wycięte z plasterków polędwicy-muszą być odrobinę mniejsze od chleba,Pomidora i ogórek umyć pokroić na plastry ułożyć na szynce-pomidor na wierzch ogórek,zakończyć kleksem szczypiorkowego twarożku,w środek włożyć po plasterku papryki,posypać siekanym szczypiorkiem.Przed podaniem schłodzić w lodówce

Tagi:

chleb