Neblina

Neblina

Szef Kuchni
[Przepisów: 22]

Wiosenny omlet z cebulą dymką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wiosenny omlet z młoda cebulką dymką dla dwóch osób. Bardzo smaczny i apetyczny. Dodatkowo zdrowy i sycący. Do niego kromka pełnoziarnistego pieczywa i pyszne śniadanie gotowe. Doskonały też na kolację.

Wiosenny omlet z cebulą dymką

Składniki:

Wiosenny omlet z cebulą dymką

 

Sposób przygotowania:

Wiosenny omlet z cebulą dymką
Jajka wbić do miski, dodać przyprawy, energicznie wymieszać. Cebulę dymkę umyć, odkroić szczypiorek, drobno posiekać. Dymkę pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, przelać roztrzepane jajka. Kiedy omlet zacznie się ścinać, zmniejszyć ogień do minimum, jajka posypać szczypiorkiem, patelnię przykryć pokrywką. Po 2 minutach omlet przełożyć, smażyć aż białko delikatnie się zetnie.Omlet serwować na płąskim talerzu. Na tej samej patelni smażyć cebulkę. Podsmażoną cebulkę przenieść na omlet. Podawać na ciepło.