Sposób przygotowania:
Wiosenny pudding :
Owoce zasypać cukrem i postawić na gazie .Podlać wodą . Wsypać galaretkę .Rozpuścić . Z chleba odkroić skórki . Foremkę wyłożyć folią spożywczą tak by spory kawałek wystawał po bokach . Chleb maczać w galaretce tak by nią nasiąkał i wyłożyć nim foremkę ( 1 kromka na dno , 6 po bokach ). Pozostałe 3 kromki namoczyć w galaretce ( chleb ściągnie prawie cały płyn ) i odłożyć na bok . Do foremki wrzucić owoce z reszta płyny . Przykryć odłożonym chlebem zawijając jednocześnie kromki które wystawały z boków. Zawinąć boki folii tak by zakryła pudding. Na wierzch położyć odwrócony dnem do góry talerzyk i obciążyć go czymś . Wstawić do lodówki na 3 godziny. Wyjąć zdjąć delikatnie folię. Wyłożyć na paterę obracając jak babkę . Udekorować bitą śmietaną . . Zdjecie fatalne bo to były początki mojego pstrykania .