Sposób przygotowania:
Wiosenny sernik z truskawkami
Do miski włóż trzykrotnie zmielony twaróg, śmietanę i budyń, po chwili miksowania dodaj żółtka utarte z cukrem i pianę ubitą z białek, całość delikatnie połącz.
Dno natłuszczonej tortownicy wyłóż warstwą biszkoptów po czym wylej na nie przygotowaną wcześniej masę sernikową. Umyte i odszypułkowywane truskawki przekrój na połówki po czym wyłóż je na wierzch sernika i posyp je migdałami.
Ciasto piecz 90 minut w 140 stop.
Dno natłuszczonej tortownicy wyłóż warstwą biszkoptów po czym wylej na nie przygotowaną wcześniej masę sernikową. Umyte i odszypułkowywane truskawki przekrój na połówki po czym wyłóż je na wierzch sernika i posyp je migdałami.
Ciasto piecz 90 minut w 140 stop.
SylaUla
bryndzia