Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Wiśniowy raj ze skórką cytrynową .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki zdrowy deser dla dużych i małych.

Wiśniowy raj ze skórką cytrynową  . Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wiśniowy raj ze skórką cytrynową .

 

Sposób przygotowania:

Wiśniowy raj ze skórką cytrynową .
Jeśli będą to jadły małe dzieci wiśnie należy wydrylować. Dokładnie opłukać i zalać 0,5L wody. Prosto do garnka ocieramy cytrynę, skórka wpadając do wody nie poskleja nam się i nie porobi nieestetycznych grudek. Doprowadzamy do wrzenia i powinno się gotować około 5 min nim zagęścimy. W połowie szklanki wody rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i cukier. Po upływie wskazanego czasu zalewamy wodą z mąką i energicznie mieszamy. Gotujemy dwie minuty i przelewamy do salaterek.
Wiśniowy raj ze skórką cytrynową  .
Całe lub wydrylowane, to zależy od tego dla kogo przeznaczone.
Wiśniowy raj ze skórką cytrynową  .
Skórkę z cytryny ocieramy wprost do wody.
Wiśniowy raj ze skórką cytrynową  .
W mniejszej ilości wody rozrabiamy mąkę i cukier.