iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Włoska surówka obiadowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Surówka to podstawa , mogę powiedzieć najważniejszy element obiadu . Dziś z kapusty włoskiej . Prosta , smaczna , zdrowa.

Włoska surówka obiadowa

Składniki:

Włoska surówka obiadowa

 

Sposób przygotowania:

Włoska surówka obiadowa
Jabłko obieramy usuwamy gniazdo nasienne i ścieramy na tarce duże oczka. Kapustę myjemy , odrzucamy liście wierzchnie , przekrawamy na pół i kroimy w cienkie paseczki. Marchewki obieramy także ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy w drobna kosteczkę . Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą morską , pieprzem , odrobiną octu , cukru . Smak ma być słodko kwaśny Mieszamy - odstawiamy do lodówki. Na koniec dodajemy olej.