Jullia_

Jullia_

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Włoskie sandwiche z mocarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna tresciwa przekąska lub lunch, który zaspokaja głód, dla dużych i małych:)

Włoskie sandwiche z mocarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Włoskie sandwiche z mocarellą

 

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 1 pomidor
  • 1 mała mocarella
  • pesto pomidorowe ze słoiczka

Sposób przygotowania:

Włoskie sandwiche z mocarellą
1. Na początek smarujemy chlebek pomidorowym pesto, które można dostać już w prawie każdym sklepie, możecie również wybrać inny smak jeśli wam ten nie odpowiada. 2. Kroimy pomidora oraz mocarellę w plasterki. Mocarella gra tu pierwsze skrzypce. Uzywamy jej zamiast zołtego zwykłego sera. 3. Pokrojone produkty układamy na posmarowanym toście. Ważne jest aby ułożyć je ospowiednia chlep-mocarella-pomidor-mocarella- chleb. Chodzi o to aby sandwiche się nie rozpadały.. 4. Wkładamy przygotowane kanapki do tostera lub opiekacza w zalezności co aktualnie posiadamy. Wyjmujemy gdy są gorące i zarumienione a mocarella całkowicie się rozpływa. To genialna alternatywa dla zwykłych kanapek. Polecam!
Włoskie sandwiche z mocarellą
Pesto nakładamy na dwie kromki chleba tostowego.
Włoskie sandwiche z mocarellą
Kulkę mocarelli kroimy w cienkie plasterki.
Włoskie sandwiche z mocarellą
Kolejnie przygotowujemy w ten sam sposób pomidora.
Włoskie sandwiche z mocarellą
Układamy na przemian na chlebie mocarelle i pomidory.

Tagi:

pieczywo pesto