Sposób przygotowania:
Wrapy z sałaty
Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy, a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno.
Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry, a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty. Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałątkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne).
Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.
Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry, a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty. Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.
Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałątkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne).
Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.