slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Wrapy z sałaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lekkie i smaczne wrapy z sałaty. Nadziewane są pyszną sałatką z nutą majonezu. Można zamiast majonezu dodać jogurt naturalny.

Wrapy z sałaty

Składniki:

Wrapy z sałaty

 

  • 4 największe i całe liście sałaty masłowej
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1/3 ogórka zielonego
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 5 plastrów pieczonej szynki
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Wrapy z sałaty
Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy, a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno.

Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry, a pomidor w ósemki-przekładamy do kapusty. Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.

Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałątkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne).

Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową.