Wrapy z salami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak przygotowane wrapy można podać na drugie śniadanie lub podwieczorek. Dodatki można dowolnie zmieniać.

Wrapy z salami i serem

Składniki:

Wrapy z salami i serem

  • 4 placki tortilla
  • 4 duże liście sałaty masłowej
  • 4 plastry salami
  • 4 plastry sera
  • 8 plastrów ogórka
  • ulubiony sos

Sposób przygotowania:

Wrapy z salami i serem
Placki tortilla smarujemy sosem (wybór zależy od gustu - ja użyłam sosu hamburgerowego). Sałatę i ogórka myjemy.

Na środku układamy kolejno: sałatę, salami, ser i plasterki ogórka. Zewnętrzne brzegi zaginamy do środka i placek zwijamy w rulon.

Przed podaniem można przekroić na pół, ale nie jest to konieczne.