Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Pasta jajeczna z papryką, szynką i cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne, domowe smarowidło na kanapki idealne na śniadanie. Przygotowanie takiej pasty zajmuje zaledwie kilka chwil.

Pasta jajeczna z papryką, szynką i cebulką

Składniki:

Pasta jajeczna z papryką, szynką i cebulką

 

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 plastry dowolnej szynki
  • 2-3 kawałki papryki marynowanej
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z papryką, szynką i cebulką
Szynkę, paprykę i cebulę posiekać w drobną kostkę i wrzucić do miski. Obrane jajka umyć dokładnie pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym i drobno posiekać nożem. Dodać do pozostałych składników pasty.

Wrzucić majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszać.

Podawać z pieczywem.

Smacznego!