paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Wrapy ziołowe z rukolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczne wrapy podane w ziołowym cieście z rukolą papryczką i kukurydzą.

Wrapy ziołowe z rukolą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wrapy ziołowe z rukolą

 

  • 2 sztuki jajka,
  • 4-5 łyżek mleko,
  • mąka szczypta,
  • 1 łyżeczka oregano Prymat,
  • 1 łyżeczka bazylia otarta Prymat,
  • sól do smaku,
  • 4 garście rukola,
  • 2 sztuki papryczka peperoni,
  • 1-2 łyżki majonez,
  • kukurydza,
  • kapusta pekińska

Sposób przygotowania:

Wrapy ziołowe z rukolą
Jajka wbić do miski roztrzepać wlać mleko dodać mąkę, zioła bazylię i oregano oraz sól do smaku i wyrobić ciasto. Rozgrzać patelnię nie zbyt mocno aby jajko za szybko się nie ścinało po wylaniu ciasta. Cieniutko wylać ciasto na patelnię i piec z obu stron. Papryczkę opłukać i pokroić, kukurydzę odcedzić z zalewy, kapustę pekińską pokroić i wymieszać z majonezem. Wszystkie te składniki wraz z rukolą ze sobą wymieszać i wkładać na usmażone krążki ciasta. Każdy placek z nałożonym farszem zwinąć w rulonik.
Wrapy ziołowe z rukolą
Jajka wbić do miski roztrzepać wlać mleko dodać mąkę, zioła bazylię i oregano oraz sól do smaku i wyrobić ciasto.
Wrapy ziołowe z rukolą
Rozgrzać patelnię nie zbyt mocno aby jajko za szybko się nie ścinało po wylaniu ciasta. Cieniutko wylać ciasto na patelnię i piec z obu stron.
Wrapy ziołowe z rukolą
Papryczkę opłukać i pokroić, kukurydzę odcedzić z zalewy, kapustę pekińską pokroić i wymieszać z majonezem. Wszystkie te składniki wraz z rukolą ze sobą wymieszać i wkładać na usmażone krążki ciasta