Sposób przygotowania:
Wybitnie łatwe różowe muffinki.
MUFFINKI: mąkę, proszek, cukier, sól zmieszać w dużej misce. Jajko, mleko i olej rozbełtać trzepaczką w osobnej misce, po czym dodać do suchych składników. Wymieszać dość niedokładnie, składniki muszą być połączone jako tako. Napełnić foremki (metalowe, papierowe, jakie się ma) do 2/3 wysokości (jeśli włoży się więcej, muffinki rozlezą się z foremek). Piec 15-20 minut w temp. 200st. LUKIER: Zmieszać wszystko poza gorącą wodą aż całość nabierze jednolitego koloru. Dodać wodę i dokładnie wymieszać. Smarować muffinki łyżkę lub nożem do masła. UWAGA: muffinków wychodzi więcej niż na zdjęciach. Mam paskudny zwyczaj zażerania części wypieków zaraz po wyjęciu. ;)