Sposób przygotowania:
Muffinki z chałwą i rodzynkami
1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i chałwą na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy.
2. Następnie dodajemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę tortową, dokładnie ucieramy ( ciasto jest dość gęste ). Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek, pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy i podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk.
2. Następnie dodajemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę tortową, dokładnie ucieramy ( ciasto jest dość gęste ). Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek, pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy i podajemy.
Rady: Z przepisu wyszło mi 12 sztuk.
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
biedroneczki
Babeczka35
Super, cieszę się, że smakowało )
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2