Sposób przygotowania:
Wybuchowa panienka z drobiowymi warkocza
Pierś z kurczaka oczyszczamy, kroimy wzdłuż i w poprzek na pół, aby powstały nam 4 równe paski. Każdy pasek nacinamy w dwóch miejscach niemal na całej długości i zaplatamy warkoczyki. Na połówce każdego papirusu układamy po dwa mięsne warkocze, przykrywamy drugą połówką i odstawiamy na chwilę. W tym czasie płuczemy roszponkę i pomidorki i osączamy je z nadmiaru wody. Z granatu wyciągamy ziarenka. Oliwki i pomidorki kroimy w talarki, a mozzarellę w drobną kostkę.Olej mieszamy z octem winnym i syropem malinowym, doprawiamy szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem. W razie potrzeby możemy dodać nieco octu lub syropu. Kuskus przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na średnio rozgrzanej patelni smażymy z obu stron mniej więcej po 3-4 minuty warkoczyki z piersi kurczaka.Na dwóch talerzach rozkładamy równomiernie roszponkę, którą posypujemy plasterkami pomidorów i polewamy malinowym winegretem. Przybieramy oliwkami, ziarenkami granatu i mozzarellą. Kuskus wkładamy do niedużych miseczek, lekko dociskamy i szybkim ruchem wykładamy na talerz. Z plasterków oliwek robimy oczy, z pomidorków usta i nos naszej panienki, a z piersi z kurczaka włosy.