Sposób przygotowania:
Wypasione grzanki śniadaniowe
Z kromek chleba wykrajamy środek (bez nacinania skórki). Skórki odkładamy na bok bo będą nam jeszcze potrzebne. Miękisz chleba kroimy w małą kostkę i przekładamy do miski. Wędlinę także kroimy w małą kostkę i dodajemy do chleba. Z umytej i osuszonej papryki obieramy skórkę i ją także kroimy w drobniutką kostkę. Ser ścieramy na drobnych oczkach. Dodajemy do miski. W drugiej misce jajka roztrzepujemy dokładnie, dodajemy sól i pieprz, mieszamy i przelewamy do miski z chlebem. Dokładnie mieszamy. na patelni rozgrzewamy olej, i kładziemy na nim obręcze chlebowe (skórki). Do obręczy łyżką nakładamy mieszankę z miski (po 2 duże łyżki). Gdy jedna strona usmaży się na złoto obracamy delikatnie ale szybko grzankę i smażymy z drugiej strony. Na chwilę przełożyć na ręcznik papierowy, Można podawać z ketchupem. Smacznego! (można zamiast papryki dać pieczarki, albo groszek lub w ogóle nie dawać warzyw tylko wędlinę, ser i jajka).
zewa
bronka
Mnie przypominają rodzinny domek i pyszne kolacyjki :)
monikaT83
zewa
No coś Ty, nie gniewam się. to fajnie jak czyjś przepis kogoś zainspiruje :)