Sposób przygotowania:
Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem
Ciasto rozwinąć. Rozsmarować na nim ketchup. Parówki obrać z osłonki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć równomiernie na cieście. Ser także zetrzeć na tarce lub pokroić w małą kosteczkę jeśli jest w plastrach. Na jednym z krótszych końców ułożyć ogórka przekrojonego na ćwiartki. W miarę możliwości ściśle zrolować. Pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 20 minut w 200 st. Smacznego!
![Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-francuskie-slimaczki-z-oczkiem-264283.jpg)
![Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-francuskie-slimaczki-z-oczkiem-264284.jpg)
![Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wytrawne-francuskie-slimaczki-z-oczkiem-264285.jpg)