monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1371]

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Chciało mi się pizzy, ale zanim ciasto by wyrosło to by mi się odechciało tej pizzy więc w zastępstwie przygotowałam sobie taką przekąskę:) jest pyszna, szynka tania a i na imprezkę się nada:) zapraszam:)

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem

 

  • 200 g ciasta francuskiego
  • 2 łyżki ketchupu łagodnego
  • 2 parówki wieprzowe
  • 80 g sera żółtego
  • 1 konserwowy ogórek

Sposób przygotowania:

Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem
Ciasto rozwinąć. Rozsmarować na nim ketchup. Parówki obrać z osłonki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i rozłożyć równomiernie na cieście. Ser także zetrzeć na tarce lub pokroić w małą kosteczkę jeśli jest w plastrach. Na jednym z krótszych końców ułożyć ogórka przekrojonego na ćwiartki. W miarę możliwości ściśle zrolować. Pokroić na kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem. Piec około 20 minut w 200 st. Smacznego!
Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem
ciasto posmarować ketchupem i posypać tartą parówką
Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem
posypać serem i dać ogórka zawinąć
Wytrawne francuskie ślimaczki z oczkiem
pokroić na plastry i piec około 20 min w 200 st

Tagi:

sery ciasto ser