lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Francuskie ślimaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Przepyszne ciasteczka z ciasta francuskiego

Francuskie ślimaczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Francuskie ślimaczki

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

 

  • konfitura 50 gram malinowa

Sposób przygotowania:

Francuskie ślimaczki
Kiedy ci się spieszy , goście za rogiem , wtedy na ratunek wołasz ciasto francuskie i to jest bardzo dobry pomysł. Z ciasta francuskiego możesz zrobić różne ciasteczka z różnym nadzieniem. Postanowiłam zrobić takie oto ślimaczki. Rozłożyłam ciasto francuskie rozwinęłam i wyłożyłam na nie konfiturę ale możecie dać całkiem co innego np dżem jagodowy i będzie ten sam efekt . Ciasto pocięłam w krążki 1 centymetrowe i upiekłam na tym samym papierze co rozwinęłam ciasto. Piekłam 15-20 minut w 180 stopniach . Wyszły bardzo smaczne.
Francuskie ślimaczki
Rozwinelam ciasto francuskie i posmarowałam je
Francuskie ślimaczki
Posmarowane ciasto prawie do końca brzegów zwinelam w rulonik
Francuskie ślimaczki
Taki oto rulonik wyszedł pokroilam go w 1 centymetrowe kawałki

Tagi:

ciasto