Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Zakochany deser z różą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na konkurs z konfiturą lub słodkim syropem Polska Róża.

Zakochany deser z różą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zakochany deser z różą

 

  • 200 ml śmietany 30 %
  • 25 dag serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru
  • konfitura z owoców róży Polska Róża
  • migdały w słupkach
  • garść rodzynek
  • prażony sezam
  • gorzka czekolada

Sposób przygotowania:

Zakochany deser z różą
Śmietaną ubijamy na sztywno z dwoma łyżkami cukru, następnie ciągle miksując dodajemy po łyżce mascarpone. Na dno szerokich pucharków kładziemy 2-3 łyżki konfitury z owoców róży, a na nią warstwę serka ze śmietaną. Posypujemy migdałami w słupach i rodzynkami. Przykrywamy kolejną warstwą serka. Dekorujemy startą na grubych oczkach czekoladą i prażonym sezamem.
Zakochany deser z różą
Śmietaną ubijamy na sztywno z dwoma łyżkami cukru, następnie ciągle miksując dodajemy po łyżce mascarpone.
Zakochany deser z różą
Na dno szerokich pucharków kładziemy 2-3 łyżki konfitury z owoców róży, a na nią warstwę serka ze śmietaną.
Zakochany deser z różą
Posypujemy migdałami w słupach i rodzynkami. Przykrywamy kolejną warstwą serka.
Zakochany deser z różą
Etap 4