Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zapiekana biała kiełbasa 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Biała włoska kiełbasa zapiekana z cebulą i serem.

Zapiekana biała kiełbasa 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekana biała kiełbasa 4

 

  • 3 kiełbaski białe włoskie
  • 1 bardzo duża cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 czubata łyżeczka przyprawy do mięs
  • olej do smażenia
  • 10-15 dkg żółtego sera

Sposób przygotowania:

Zapiekana biała kiełbasa 4
Cebulę pokroić w piórka, zrumienić na rozgrzanym oleju, lekko doprawić solą i pieprzem. Z białej kiełbasy zdjąć osłonki (jak użyjemy zwykłej białej kiełbasy, to trzeba ją najpierw ugotować), każdą przekroić wzdłuż na pół. Kiełbasę ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać ją przyprawą do mięs. Na wierzchu rozłożyć zrumienioną cebulę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starty ser rozłożyć na cebuli. Wszystko zapiekać w 220 stopniach przez ok. 20-25 minut. Podawać z dowolnym sosem, np. z ketchupem.
Zapiekana biała kiełbasa 4
Pokrojona w piórka cebula rumieniona na oleju.
Zapiekana biała kiełbasa 4
Przekrojona na pół i ułożona w naczyniu do zapiekania kiełbasa posypana przyprawą do mięs.
Zapiekana biała kiełbasa 4
Zrumieniona cebula rozłożona na kiełbasie.
Zapiekana biała kiełbasa 4
Starty na tarce ser rozłożony na kiełbasie z cebulą.