KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Zapiekana kanapka rodem z Toskanii

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Rozpływająca się w ustach kanapka o włoskich klimatach i toskańskim słońcu.

Zapiekana kanapka rodem z Toskanii Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekana kanapka rodem z Toskanii

 

  • 1/4 bagietki,
  • 1 szt, pomidora,
  • opakowanie serka mozzarelli około 100 gram,
  • 2 łyżki pesto,
  • kilka łyżek dobrej oliwy,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dekoracja rukola,

Sposób przygotowania:

Zapiekana kanapka rodem z Toskanii
Bagietkę przecinamy wzdłuż na trzy części, skrapiamy oliwą i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 3-5 minut do temp. 160 stopni, następnie nakładamy na wszystkie części pesto, pomidory, mozzarellę i wkładamy na kolejne 5 minut do piekarnika. Po pięciu minutach wyciągamy wszystkie części i składamy w całość, próbujemy delikatnie przygnieść do siebie i kanapka ląduje na kolejne 5 minut. Wyciągamy z piekarnika, przecinamy na połowę , talerz dekorujemy rukolą i układamy kanapkę, palce lizać. SMACZNEGO
Zapiekana kanapka rodem z Toskanii
Etap 1
Zapiekana kanapka rodem z Toskanii
Etap 2
Zapiekana kanapka rodem z Toskanii
Etap 3

Tagi:

pesto