Sposób przygotowania:
Zapiekane kiełbaski
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i tniemy na 1 cm paski.
Bierzemy kiełbaskę i owijamy ją ciastem francuskim tak aby jeden koniec ciasta nachodził na drugi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim frankfuteki owinięte ciastem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto.
Potem posypujemy solą oraz sezamem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego.
Bierzemy kiełbaskę i owijamy ją ciastem francuskim tak aby jeden koniec ciasta nachodził na drugi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim frankfuteki owinięte ciastem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto.
Potem posypujemy solą oraz sezamem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego.