slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Zapiekane kiełbaski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną przekąskę. Frankfuterki owinięte ciastem francuskim super wyglądają i smakują. Polecam.

Zapiekane kiełbaski

Składniki:

Zapiekane kiełbaski

 

  • 500 g frankfuterek parzonych
  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • sezam
  • sól

Sposób przygotowania:

Zapiekane kiełbaski
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i tniemy na 1 cm paski.

Bierzemy kiełbaskę i owijamy ją ciastem francuskim tak aby jeden koniec ciasta nachodził na drugi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy na nim frankfuteki owinięte ciastem. Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim ciasto.

Potem posypujemy solą oraz sezamem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Smacznego.

Tagi:

przystawki