Sposób przygotowania:
Rzodkiewka zasmażanaETAP 1:
Z podłużnych rzodkiewek odciąć nać i korzonki, usunąć ewentualne plamki. Rzodkiewki umyć i wrzucić do garnka. Rzodkiewki zalać zimną wodą tak aby je przykryła nie więcej. Garnek przykryć i ustawić na gazie. Gdy woda się zagotuje osolić. Rzodkiewkę gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić i przestudzić. Na patelni roztopić ok. 1 łyżkę masła i wrzucić rzodkiewki. Smażyć kilka minut aż rzodkiewki się trochę przyrumienią. W między czasie doprawić je solą i pieprzem czarnym mielonym, posypać posiekanym szczypiorkiem i mieszać co jakiś czas. Gdy Rzodkiewka się trochę przyrumieni wsypać bułkę tartą i zamieszać. Przełożyć do salaterki i podawać na gorąco.