Sposób przygotowania:
Kanapki z opiekaczaETAP 1:
Chleb pokroić na cienkie kromki lub użyć chleba krojonego. Z jednej strony każdą kromkę posmarować masłem i ułożyć tą stroną na desce do krojenia.
Na dwóch kromkach ułożyć po plasterku sera żółtego tak aby nie wystawał poza chleb. Kiełbaskę grillowaną wcześniej w przyprawach pokroić na plasterki.
Na serze ułożyć plasterki kiełbasy. Na kiełbasie ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem.
Na pomidorze ułożyć ponownie plasterki sera i przykryć pozostałymi kromkami chleba stroną posmarowaną do zewnątrz.
Tak złożone kanapki włożyć do nagrzanego opiekacza. Kanapki opiekać aż się zarumienią a ser rozpuści.
Po upieczeniu wyjąć na deskę i przekroić wzdłuż linii odciśniętych przez opiekacz.
Przełożyć na talerz i podawać na gorąco lub na zimno np. z dodatkiem ketchupu.