Sposób przygotowania:
Białe kiełbaski zapiekane na kapuście kiszonej
1. Kapustę kiszoną przepłukuję i drobno kroję. Papryki kroję w cienkie paski. Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Na maśle szklę cebulę. Dodaję kapustę, paprykę oraz kminek. Chwilę smażę. Warzywa podlewam wodą i duszę na małym ogniu około 15 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Kapustę z papryką przekładam do naczynek żaroodpornych. Na kapuście układam białe kiełbaski. Ser żółty kroję w paski.
Kawałki sera układam na kiełbaskach. Naczynka wkładam do piekarnika i zapiekam około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Na maśle szklę cebulę. Dodaję kapustę, paprykę oraz kminek. Chwilę smażę. Warzywa podlewam wodą i duszę na małym ogniu około 15 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Kapustę z papryką przekładam do naczynek żaroodpornych. Na kapuście układam białe kiełbaski. Ser żółty kroję w paski.
Kawałki sera układam na kiełbaskach. Naczynka wkładam do piekarnika i zapiekam około 30 minut w temperaturze 180 stopni.