Sposób przygotowania:
Zapiekane trójkąciki
Ogórki kroimy w plastry. Kromki chleba rozkładamy parami (po dwie) i każdą z nich smarujemy po jednej stronie. Na jedną posmarowaną kromkę kładziemy plaster szynki, plaster ogórka i przykrywamy plastrem sera. Całość przykrywamy smarowaną stroną drugiej kromki.
Tak przygotowujemy każdą parę kromek a następnie kroimy po przekątnej na połowy. Opiekacz smarujemy olejem i układamy przygotowane trójkątne kanapki.
Pieczemy ok 6 min. Czynności te powtarzamy do wyczerpania kanapek. Dobrze smakują z ketchupem albo innym sosem.
Tak przygotowujemy każdą parę kromek a następnie kroimy po przekątnej na połowy. Opiekacz smarujemy olejem i układamy przygotowane trójkątne kanapki.
Pieczemy ok 6 min. Czynności te powtarzamy do wyczerpania kanapek. Dobrze smakują z ketchupem albo innym sosem.