Sposób przygotowania:
Zapiekane truskawki z sosem śliwkowym
Przygotowanie truskawek:
Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Całość łączymy z truskawki bez szypułek HORTEX odsączonymi z nadmiaru soku powstałego podczas rozmrażania owoców. Tak przygotowane przekładamy do jedno-porcjowych naczyń żaroodpornych wysmarowanych masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C do momentu delikatnego zapieczenia i całkowitego ścięcia jajek.
Przygotowanie śliwek:
Rozmrożone śliwki bez pestek HORTEX mieszamy z syropem klonowym i śliwowicą. Podgrzewamy uważając aby owoce nie skarmelizowały.
Sposób podania:
Na plaski talerz układamy ciepłe śliwki na, które ustawiamy ciepłą zapiekankę z truskawek. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
Jajka ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dolewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Całość łączymy z truskawki bez szypułek HORTEX odsączonymi z nadmiaru soku powstałego podczas rozmrażania owoców. Tak przygotowane przekładamy do jedno-porcjowych naczyń żaroodpornych wysmarowanych masłem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C do momentu delikatnego zapieczenia i całkowitego ścięcia jajek.
Przygotowanie śliwek:
Rozmrożone śliwki bez pestek HORTEX mieszamy z syropem klonowym i śliwowicą. Podgrzewamy uważając aby owoce nie skarmelizowały.
Sposób podania:
Na plaski talerz układamy ciepłe śliwki na, które ustawiamy ciepłą zapiekankę z truskawek. Dekorujemy listkami świeżej mięty.
teresa