zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Zapiekanka cukiniowo-kabaczkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna zapiekanka z kabaczkami i cukinią

Zapiekanka cukiniowo-kabaczkowa

Składniki:

Zapiekanka cukiniowo-kabaczkowa

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka cukiniowo-kabaczkowa
Kabaczek obrać ze skórki, wydrążyć miąższ i pokroić. Obraną cukinię pokroić w krążki. Cukinię i kabaczek podsmażyć na rozgrzanym oleju na patelni. Doprawić do smaku przyprawami. Podsmażone warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jajka dokładnie roztrzepać i zalać nimi warzywa ułożone w naczyniu. Przygotowane warzywa lekko oprószyć solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim zapiekankę. Gotową zapiekankę piec w temp. 180 stopni około 20 minut.