Sposób przygotowania:
Zapiekanka z chlebem i serem korycińskim
Chleb i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, lekko przesmażyć na patelni.
Do miski wbić jajko, dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem, krótko ubić mikserem.
Do masy jajecznej wsypać pokrojony chleb, wymieszać aż do jej wchłonięcia. dołożyć paprykę, pieczarki i starty na tarce ser koryciński, jeszcze raz wymieszać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 15-20 minut.
Do miski wbić jajko, dolać śmietankę, doprawić solą i pieprzem, krótko ubić mikserem.
Do masy jajecznej wsypać pokrojony chleb, wymieszać aż do jej wchłonięcia. dołożyć paprykę, pieczarki i starty na tarce ser koryciński, jeszcze raz wymieszać.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, piec ok. 15-20 minut.
SylaUla