Sposób przygotowania:
Danie z bobem
Bób dobrze wypłukałam włożyłam do garnka, zalałam zimną wodą lekko osoliłam i gotowałam około 20 minut.
Po ugotowaniu odcedziłam i przelałam zimną wodą, a następnie obierałam z łupin.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłam obraną pokrojoną drobniutko cebulę, lekko osoliłam.
Następnie do podsmażonej cebuli dodałam obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną (nie za dużo),podsmażając jeszcze minute.
Na koniec dodałam posiekanego koperku zielonego.
Ugotowany obrany bób dodaje do podsmażonej cebuli i mieszam.
Tak przygotowany bób podaje moim bliskim.
Po ugotowaniu odcedziłam i przelałam zimną wodą, a następnie obierałam z łupin.
Na rozgrzanej patelni podsmażyłam obraną pokrojoną drobniutko cebulę, lekko osoliłam.
Następnie do podsmażonej cebuli dodałam obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną (nie za dużo),podsmażając jeszcze minute.
Na koniec dodałam posiekanego koperku zielonego.
Ugotowany obrany bób dodaje do podsmażonej cebuli i mieszam.
Tak przygotowany bób podaje moim bliskim.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Dziękuję.