Sposób przygotowania:
Zapiekanka z kapusty kiszonej i kaszanki
1. Kapustę drobno kroimy i gotujemy.Odcedzamy.2. Chleb kroimy w kostkę i wykładamy dno naczynia żaroodpornego. 3.Cebule obieramy i drobno siekamy. 4.Kaszankę wyjmujemy z osłonki i kroimy w plastry (może być tzw. fila - czyli surowa - taką podsmażamy na patelni) 5. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę, mieszamy z połową cebuli.Doprawiamy do smaku. 6.Resztę cebuli podsmażamy na oleju z kapustą, doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem.7.Kapustę przekładamy do naczynia żaroodpornego na chleb i przykrywamy kaszanką.8.Zapiekamy ok. 30 min w temperaturze 160-180 stopni C.Posypujemy pomidorami i zapiekamy jeszcze przez ok. 5 min. (Jeśli ktoś nie przepada za kminkiem, to bez niego zapiekanka jest równie smaczna:))