Zapiekanki na bułce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie bardzo szybkie, smaczne i sycące

Zapiekanki na bułce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekanki na bułce

 

  • 6 bułek kajzerek
  • 250g sera żółtego
  • 200g kapusty kiszonej
  • 200g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka kucharka

Sposób przygotowania:

Zapiekanki na bułce
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki, kapustę drobno siekamy. Wszystko wrzucamy do woka i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gdy farsz jest miękki, dodajemy łyżeczkę kucharka i zdejmujemy pokrywkę aby woda odparowała. Następnie ser trzemy na tarce lub w blenderze. Bułki kroimy na pół. Nakładamy farsz na bułki, następnie ser. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy bułeczki na 10minut. Wyjmujemy i możemy pałaszować:) Smacznego!
Zapiekanki na bułce
w woku znajduje się posiekana cebula, piecarki oraz kapusta
Zapiekanki na bułce
ser żółty starty w blenderze, oraz bułki
Zapiekanki na bułce
bułki z nałozonym farszem oraz posypane żółtym serem przed włożeniem do piekarnika

Tagi:

sery ser