Sposób przygotowania:
Zapiekanki z wędzonym kurczakiem i ogórkiem
Bagietkę przekrawamy na pół, a następnie w poprzek - uzyskujemy 4 bułki zapiekankowe.
Każdą bułkę smarujemy ketchupem. Na wierzch ścieramy żółty ser oraz pobrane pieczarki.
Udko obieramy z mięsa i kroimy w kosteczkę. Kurczaka przekładamy na pieczarki.
Gotowe zapiekanki układamy na blaszce i wkłądamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10 minut- do roztopienia i przyrumienienie sera.
Ogórki kroimy w plasterki, układamy na gotowych ciepłych zapiekaniach, polewamy ketchupem i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
Każdą bułkę smarujemy ketchupem. Na wierzch ścieramy żółty ser oraz pobrane pieczarki.
Udko obieramy z mięsa i kroimy w kosteczkę. Kurczaka przekładamy na pieczarki.
Gotowe zapiekanki układamy na blaszce i wkłądamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 10 minut- do roztopienia i przyrumienienie sera.
Ogórki kroimy w plasterki, układamy na gotowych ciepłych zapiekaniach, polewamy ketchupem i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.
weronikaS