Sposób przygotowania:
Zatopione w sosie faszerowane myszki
Ugotowane jajka obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka i rozkruszamy. Kiełbasę kroimy na plasterki na uszy dla myszek. Resztę kroimy drobno . Dodajemy por, część żółtek, łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.
Napełniamy połówki jajek i wyrównujemy. Robimy nacięcia na uszy i umieszczamy tam plasterki kiełbasy. Jeszcze oczy z ziarenek i pyszczek z marchewki,rzodkiewki czy pomidora.
Czosnek miażdżymy i łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykładamy sos na półmiski i zatapiamy w nim przygotowane myszki.
Sos można przygotować wcześniej.
Napełniamy połówki jajek i wyrównujemy. Robimy nacięcia na uszy i umieszczamy tam plasterki kiełbasy. Jeszcze oczy z ziarenek i pyszczek z marchewki,rzodkiewki czy pomidora.
Czosnek miażdżymy i łączymy z pozostałymi składnikami. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Wykładamy sos na półmiski i zatapiamy w nim przygotowane myszki.
Sos można przygotować wcześniej.