kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Myszki - jajka faszerowane anchois

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zabawne myszki będą ciekawą forma podanie faszerowanych jajek. Farsz z sardelami jest wyrazisty i bardzo smaczny.

Myszki - jajka faszerowane anchois

Składniki:

Myszki - jajka faszerowane anchois

 

  • 6 jajek
  • 2 filety z sardeli (anchois)
  • łyżka majonezu
  • biały pieprz
  • do dekoracji:
  • szczypiorek, koperek, rzodkiewki, ziarna pieprzu

Sposób przygotowania:

Myszki - jajka faszerowane anchois
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, rozcinamy na pół i wyciągamy żółtka. Żółtka, majonez i filety z sardeli miksujemy. Doprawiamy do smaku białym pieprzem. Nadzienie przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy rozetki. Jajka układamy farszem do dołu na małych listkach sałaty rzymskiej lub szpinaku. Robimy oczy z ziaren czarnego pieprzu, uszka z rzodkiewki i nozdrza z szczypiorku..