Sposób przygotowania:
Zdrowe ciastka gryczane z czekoladowymi groszkami
Do miski włożyć masło, dodać melasę i razem zmiksować. Potem dodać jajko, cukier waniliowy, sol, proszek do pieczenia oraz sodę oraz mąkę. Wymieszać.
Na samym końcu dodać czekoladowe groszki, i zagnieść ciasto. Ciasto będzie się kleiło do rąk.
Z ciasta odrywać mniejsze kawałki i naoliwiona dłonią formować male kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki spłaszczyć na blaszce wyłożonej panierem do pieczenia, zachować odległości.
Ciasteczka piec w tem. 170 C przez około 15 -20 minut.
Na samym końcu dodać czekoladowe groszki, i zagnieść ciasto. Ciasto będzie się kleiło do rąk.
Z ciasta odrywać mniejsze kawałki i naoliwiona dłonią formować male kulki wielkości orzecha włoskiego. Kulki spłaszczyć na blaszce wyłożonej panierem do pieczenia, zachować odległości.
Ciasteczka piec w tem. 170 C przez około 15 -20 minut.
skuter5
lukrowanepierniczki