Sposób przygotowania:
Margaretki z czekoladową nutą
Do przygotowania ciasteczek potrzebna nam będzie maszynka, którą nadamy im wybrany kształt. Masło ucieramy, dodajemy cukier oraz wanilię. Kiedy masa będzie puszysta dodajemy żółtka. Ucieramy do momentu, aż będzie jednolita. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną oraz szczyptę soli. Mieszamy do połączenia składników. Stopniowo dodajemy mąkę ( ja mieszam już ręcznie). Ciasto dzielimy na dwie, równe części. Jedną dokładnie łączymy z kakao. Przekładamy ciemne ciasto do maszynki. Wyciskamy ciastka przez nakładkę o kształcie kwiatka. To samo robimy z jasnym ciastem. Pieczemy w 200 stopniach około 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Małą łyżeczką nakładamy na środek każdego ciastka. Dekorujemy cukrowym koralikiem.