kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 916]

Zdrowie w płynie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Świeżo przygotowane soki z sokowirówki są bogactwem cennych witamin i składników odżywczych. Szczególnie w okresie zimowym sok z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i podnoszącego odporność i poziom hemoglobiny buraka jest idealny!

Zdrowie w płynie

Składniki:

Zdrowie w płynie

 

  • (na około 800ml))

 

Sposób przygotowania:

Zdrowie w płynie
Imbir obrać ze skórki łyżeczką. Jabłka, seler, buraka i marchew umyć. Seler i marchew obrać. Owoce i warzywa pokroić w dogodnej wielkości kawałki a następnie przepuścić przez sokowirówkę. Na końcu dodać kawałek imbiru. Wymieszać i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu, gdyż sos z sokowirówki podczas przeciskania natlenia się powodując oksydację cennych składników odżywczych.