Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Zdrowo-kiełkowo :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kiełki to źródło witamin - wiosną powinno się ich jadać jak najwięcej .

Zdrowo-kiełkowo : Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zdrowo-kiełkowo :

 

  • 1 wafel kukurydziany Good Food extra cienki
  • 2 łyżki kiełków fasolki mun
  • 1/2 łyżeczki majonezu
  • 1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • odrobina chrzanu tartego do smaku
  • pieprz kolorowy grubo mielony
  • 2 plasterki polędwicy surowej wędzonej ( małe , lub 2 połówki dużego )
  • sałata
  • winogrono i listek pietruszki do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Zdrowo-kiełkowo :
Zmieszać majonez z jogurtem i doprawić chrzanem . Posmarować wafel . Położyć sałatę .Na sałacie ułożyć kiełki . Polędwicę zwinąć w ruloniki i umieścić na kiełkach . Posypać kolorowym pieprzem i udekorować. Proponuję w tej wersji używać kiełków w miarę łagodnych ( tak jak te z fasolki mun ) bo doprawienie majonezu chrzanem dostarcza już ostrości . Ale to już zależy od upodobania .
Zdrowo-kiełkowo :
Etap 1
Zdrowo-kiełkowo :
Etap 2