Weroniczka

Weroniczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 148]

Ze szparagami i łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Idealna kiedy niespodziewanie odwiedzą nas goście

Ze szparagami i łososiem

Składniki:

Ze szparagami i łososiem

 

  • Pół kg. ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 20 dag. zielonych szparagów
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 25 dag. wędzonego łososia
  • 2 łyżki kiełków rzodkiewki
  • 1 mały słoiczek majonezu
  • sok wyciśnięty z 1 pomarańczy
  • 2 łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ze szparagami i łososiem
1. Ziemniaki obrać i pokroić w cząstki. Szparagi oczyścić, odciąć końce i ugotować w osolonej wodzie.
2. Rzodkiewki oczyścić, pokroić w ósemki. Kiełki opłukać i osączyć. Łososia okroić w paseczki.
3. Składniki przełożyć do salaterki. Przyprawić i wymieszać. Polać sosem przygotowanym z majonezu, musztardy i soku pomarańczowego.