Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z łososiem i marchewką
Wędzonego łososia rwiemy na kawałki i wrzucamy do dużej miski.
Umyte warzywa gotujemy przez około 20-25 minut w osolonej wodzie. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy do łososia.
Dodajemy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko oraz rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Dodajemy majonez i chrzan. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy.
Umyte warzywa gotujemy przez około 20-25 minut w osolonej wodzie. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Dodajemy do łososia.
Dodajemy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę jajko oraz rzodkiewkę pokrojoną w ćwierćplasterki.
Dodajemy majonez i chrzan. Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy.