Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem orzo, łososiem i warzywami
Makaron ryżowy wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy al dente, a gdy przestygnie, wrzucamy do sporej miski.
Rzodkiewkę kroimy w pólplasterki, paprykę w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Dodajemy również łososia pokrojonego kawałki i ogórka pokrojonego w kostkę. Mieszamy.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi. Łączymy sos z sałatką i doprawiamy ją pieprzem i solą do smaku.
Rzodkiewkę kroimy w pólplasterki, paprykę w drobną kostkę. Dodajemy do makaronu. Dodajemy również łososia pokrojonego kawałki i ogórka pokrojonego w kostkę. Mieszamy.
Robimy sos: mieszamy oliwę z sokiem z cytryny i ziołami prowansalskimi. Łączymy sos z sałatką i doprawiamy ją pieprzem i solą do smaku.