Sposób przygotowania:
Zebra lżejsza od puchu
Galaretki rozpuszczamy w trzech miskach, w szklance wody każdą. Mleko ubijamy mikserem na najwyższych obrotach ok. 10 minut tak, żeby powstał puch i aby mleko potroiło swoją objętość. Mleko dzielimy na 3 części i każdą z nich wlewamy do 1 galaretki. Miksujemy kolejno galaretki z mlekiem ok. 5 minut każdą (na najwyższych obrotach).
Mieszamy napar kawowy z wiśniówką, nasączamy nim ciastka. Dno oraz boki naczynia/tortownicy wykładamy biszkoptami.
Masy galaretkowe wylewamy na przemian (po około 5 dużych łyżek każdej). Utworzy się w ten sposób kolorowa zebra.
Wkładamy deser do lodówki na około 2 – 3 godziny, aż całkowicie stężeje.
Smacznego!
Mieszamy napar kawowy z wiśniówką, nasączamy nim ciastka. Dno oraz boki naczynia/tortownicy wykładamy biszkoptami.
Masy galaretkowe wylewamy na przemian (po około 5 dużych łyżek każdej). Utworzy się w ten sposób kolorowa zebra.
Wkładamy deser do lodówki na około 2 – 3 godziny, aż całkowicie stężeje.
Smacznego!
Sarenka