Zielona jaglanka z malinami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Płatki jaglane na kozim mleku z młodym jęczmieniem i malinami, to doskonały sposób na urozmaicenie śniadania.

Zielona jaglanka z malinami

Składniki:

Zielona jaglanka z malinami

 

  • 500 ml mleka koziego
  • 6 łyżek płatków jaglanych
  • cukier do smaku
  • 1 łyżeczka młodego jęczmienia w proszku
  • ok. 100 g malin
  • 1 łyżeczka nasion chia

Sposób przygotowania:

Zielona jaglanka z malinami
Kozie mleko wlewamy do garnka, zagotowujemy, po czym dodajemy do niego płatki jaglane i gotujemy 5 minut na wolnym ogniu.

Zestawiamy z ognia, słodzimy do smaku i lekko studzimy. Przestudzone płatki mieszamy z młodym jęczmieniem.

Gotowe przekładamy do miseczek, na wierzchu układamy maliny oraz posypujemy całość nasionami chia.