Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Jaglanka na mleku, z jogurtem, owocami to zdrowe śniadanie dla dzieci i nie tylko. Mnie taka jaglanka bardzo smakowała :)

Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, przelać wrzątkiem. W garnku zagotować 2 szklanki mleka, dodać szczyptę soli, wrzucić kaszę i gotować 18 minut, aż wchłonie całe mleko. Przestudzić. Dodać jogurt (na zdjęciach przygotowanie 1 porcji) i wymieszać. Wsypać żurawinę i ponownie wymieszać. Do miseczki nałożyć porcję kaszy z żurawiną, polać musem jabłkowym i posypać kilkoma żurawinami. Podawać od razu. Mnie najbardziej smakowało na zimno, córce, na ciepło :)
Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną
Kaszę jaglaną przepłukać na sicie, przelać wrzątkiem. W garnku zagotować 2 szklanki mleka, dodać szczyptę soli, wrzucić kaszę i gotować 18 minut, aż wchłonie całe mleko. Przestudzić
Jaglanka z musem jabłkowym i suszoną żurawiną
Etap 2Wsypać żurawinę i ponownie wymieszać.