Sposób przygotowania:
Jaglanka z kurczakiem i pieczarkamiEtap 1

Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, wysypać z woreczka.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju.
Etap 3

Dodać pokrojone w półplasterki pieczarki, podsmażyć.
Etap 4

Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do grzybów. Dodać też trochę soli i pieprzu, zioła, curry i mieloną paprykę.
Kilka minut podsmażać często mieszając.
Etap 5

Wlać śmietanę, jeszcze chwilkę podsmażać.
Etap 6

Dodać kaszę, dokładnie wymieszać.
Etap 7

Po zdjęciu z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.