Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Zielona jajecznica z resztek lodówkowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Powstała pod wpływem chwili z resztek znalezionych w lodówce. Podobne "jajecznice" często pojawiają się u nas na stole.

Zielona jajecznica z resztek lodówkowych

Składniki:

Zielona jajecznica z resztek lodówkowych

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona jajecznica z resztek lodówkowych
Na patelnię z rozgrzanym masłem wrzucić groszek, gdy tylko straci surowość, dodać pokrojony na mniejsze cząstki głąb brokuła ( lub po prostu kilka małych różyczek). Przyprawić solą, szczyptą białego pieprzu i świeżo otartą gałką. Białka lekko rozbić (gdybym nie miała samych białek wzięłabym 2 cale jajka) wlać do warzyw. Podsmażyć aż się zetną, co trwa parę sekund.