Sposób przygotowania:
Puszysta jajecznica z pomidorkami
Każdy z nas umie zrobić jajecznice, lecz często jest sucha, bądź za mokra, bądź przypomina wióry. Cała tajemnica tkwi w sposobie jej "smażenia" Zaczynamy od pomidorków i pieczarki, wrzucamy je na rozgrzaną patelnie natłuszczoną lekko ilością oleju i trzymamy na małym ogniu, solimy do smaku. Teraz bierzemy się za nasz główną część, jajecznica. Wbijamy jajka do rondelka oraz wrzucamy masło, mieszamy całość na zimno, gdy całość już w miarę się rozmiesza wstawiamy na duży ogień i cały czas energicznie mieszamy, zdejmujemy po około pół minuty, cały czas mieszając w gorącym garnku, powtarzamy czynność kilka krotnie, robimy tak by jajecznica była puszysta i nie przypalona, zapewniam efekt jest murowany. Gdy jajecznica lekko się zetnie, wrzucamy do niej śmietanę i rozprowadzamy ją poza ogniem, po czym znów wstawiamy na ogień i energicznie mieszamy, po chwili zdejmujemy z ognia i mieszamy na zimno. Czynność powtarzamy aż do oczekiwanej konsystencji i dopiero wtedy solimy. W miedzy czasie wstawiamy do tostera pieczywo. Zdejmujemy pieczarki i pomidorki z ognia i zajadamy się pysznym śniadankiem. :)