darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Zielona sałata po polsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Sałatę, szczypiorek umyć i drobno pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami i przyprawić.

Zielona sałata po polsku

Składniki:

Zielona sałata po polsku

 

  • 2 główki sałaty,
  • 2 pęczki szczypiorku,
  • sok z cytryny,
  • 5 łyżek pasztetu DROP
  • sól, cukier, 3/4-1 szklanki śmietany,
  • 2 jaja ugotowane na twardo.

 

Sposób przygotowania:

Zielona sałata po polsku
Sałatę oczyścić z zewnętrznych, pożółkłych listków, umyć dokładnie, każdy listek oddzielnie, aby nie pozostawić resztek ziemi . Szczypiorek umyć, osaczyć, drobno pokrajać. Pasztet wymieszać z śmietaną do jednolitej konsystencji i przyprawić sokiem z cytryny, solą i cukrem. Liście sałaty ułożyć na salaterce, polać równomiernie przygotowanym sosem, obłożyć cząstkami jaj ugotowanych na twardo. Od razu podawać.