Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1632]

Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna sałatka, prosta w wykonaniu. Idealna na dodatek do drugiego dania. Można ja podać również samodzielnie np. ze świeżym pieczywem. Polecam.

Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą

Składniki:

Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą

Składniki:

  • pół główki zielonej sałaty
  • 2 ogórki szklarniowe lub 4 gruntowe
  • pęczek rzodkiewek
  • 2 ogórki konserwowe
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka przyprawy do sałatek i dipów

Sposób przygotowania:

Zielona sałata z ogórkami, rzodkiewką i kukurydzą
1. Ogórki zielone myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy w półplasterki. Ogórki konserwowe kroimy w większą kostkę. Liście sałaty myjemy, osuszamy i rwiemy na małe części. Olej mieszamy z przyprawą. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

2. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski i dokładnie mieszamy.

3. Sałatkę odstawiamy na kilka minut, żeby składniki przegryzły się. Podajemy i smacznego życzę.



Moje rady:

Porcja dla 4 osób.