Sposób przygotowania:
Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na wyłożonej papierem blaszce.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, a następnie rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Szpinak płuczemy, osuszamy i również rozdrabniamy.
Przekładamy masę do miski i dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz oliwę. Mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, a następnie rozdrabniamy w rozdrabniaczu.
Szpinak płuczemy, osuszamy i również rozdrabniamy.
Przekładamy masę do miski i dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz oliwę. Mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.