Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i zdrowa pasta przygotowana z upieczonego bakłażana i świeżego szpinaku. Idealna na śniadanie z pieczywem własnej roboty.

Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na wyłożonej papierem blaszce.

Pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, a następnie rozdrabniamy w rozdrabniaczu.

Szpinak płuczemy, osuszamy i również rozdrabniamy.

Przekładamy masę do miski i dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz oliwę. Mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na wyłożonej papierem blaszce.
Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Bakłażana myjemy, osuszamy, kroimy w plasterki i układamy na wyłożonej papierem blaszce.
Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Szpinak płuczemy, osuszamy i również rozdrabniamy.
Pasta z pieczonego bakłażana i szpinaku
Przekładamy masę do miski i dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny oraz oliwę.